Składniki:
Biszkopt:
- 4 jaja,
- po pół szklanki mąki ziemniaczanej i pszennej,
- szklanka cukru,
- łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa:
- 2 śmietany 30% po 200ml,
- 2 "Śnieżki",
- 200g wiórek kokosowych,
- 3 białe czekolady (płatki migdałowe i wiórki kokosowe do dekoracji).
Jak przyrządzić?
Biszkopt:ubić na sztywno białka,dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Następnie dołożyć żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 190, 30 min.Masa:śmietanę zmiksować ze "Śnieżką" na sztywną masę, dodać rozpuszczoną, ale letnią czekoladę, zmiksować i dodać wiórki kokosowe.Biszkopt napączować sokiem z cytryny i alkoholem, wyłożyć masę, całość obsypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gizelka |