Składniki:
- duza główka kapusty pekińskiej,
- wędzona pierś kurczaka,
- słoik marynowanej cebulki,
- majonez,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kapustę drobno poszatkowaną, łączymy z drobno pokrojonym w kostkę kurczakiemi odsączonymi z zalewy cebulkami. Przyprawiamy solą pieprzem i mieszamy z majonezem.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, salaterka.
Jak podawać?
Salatka najlepiej smakuje po kilku godzinach od zrobienia, znakomita na wiele okazji: od przyjęcia bankietowego do grila w ogrodzie przy piwie.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kajka |