Składniki:
- kilka-klikanascie małych jabłek (zależy od przewidywanej libacji),
- łyżka miodu,
- 2-3 kilo kiszonej kapusty (lub soku z ogórków kiszonych).
Jak przyrządzić?
Jabłuszka pozbawiamy gniazd nasiennych od strony ogonka, powinny być całe, smaryjemy w środku miodem i pakujemy na 5-9 dni (zależy od temp) do kiszonej kapuchy.
Jesli kapusta jest taka sucha supermarketowa (jasna, twarda a nie szklista jak babcina) to można dolać soku z kiszonych ogórków.
Potrzebne przybory:
Najlepiej kamionkowy garnek.
Jak podawać?
Zimne w ćwiartkach do zmrożonej wódki. Potrawa z gatunku "Jak sie elegancko uchlać".
Polecam.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | shanti |