Czekolada na gorąco

Przepis kulinarny

Składniki:

- gałka lodów waniliowych,
- 50 ml mleka,
- 8 tafelek czekolady gorzkiej,
- bita śmietana,
- sos czekoladowy (ewntualnie).

Jak przyrządzić?

Mleko zagotować z czekoladą, aż powstanie jednolita konsystencja (ciągle mieszając).Do pucharka włożyć gałkę lodów waniliowych.Zalać rozpuszczoną czekoladą.Na wierzch zrobić szprycę z bitej śmitany.Na wierzch polać sosem czekoladowym ale niekoniecznie.

Potrzebne przybory:

Pucharek do lodów, mały garnuszek, łyżka.

Uwagi:

Podawać natychmaist po przygotowaniu.Pić przez słomkę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Autorullana

Czekolada na gorąco: Podobne przepisy

Czekolada na gorąco: wypróbuj również

Powiązane Tematy