Składniki:
3 piersi z kurczaka, puszka ananasów, mąka, masło, śmietana, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, obtoczyć je w mące wymieszanej z solą i pieprzem. Podsmażyć na rumiano na maśle. Dodać sok z puszki ananasów i dusić do miękkości dolewając sok z puszki. Wyjąć piersi i do tłuszczu na patelni dodać kawałki ananasów oraz śmietanę. Chwilę podusić ananasy ze śmietaną, dosolić, popieprzyć i zalać uduszone mięso.
Jak podawać?
Można podać z ryżem, ale ja lubię bez niczego.
Uwagi:
Moja rodzinka uwielbia to danie, nazwali je "kurzęcina z kartofelkami" jest naprawdę pyszne.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Autor | meggi |