Delikatny sos śmietanowo-pomidorowy

Przepis kulinarny

Składniki:

3 duże, mięsiste pomidory (najlepiej malinówki), 3/4 szklanki słodkiej śmietanki (ja daję 12%), nieduży por, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, bazylia.

Jak przyrządzić?

Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić na nieduże kawałki. Por króciutko podsmażyć na oleju, dodać pomidory. Wszystko razem dusić. Przyprawić, dolać śmietanę i gotować do zgęstnienia sosu.

Jak podawać?

Doskonały do makaronu, kurczaka itp.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorMargolcia

Delikatny sos śmietanowo-pomidorowy: Podobne przepisy

Delikatny sos śmietanowo-pomidorowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy