Szynka w galarecie

Przepis kulinarny

Składniki:

10 plasterków szynki konserwowej (prostokątnej), 4 jajka, łyżka ostrego chrzanu, sól, pieprz, majonez, żelatyna, kostka rosołowa, warzywa do dekoracji, np. świeży ogórek, pomidor, natka pietruszki itp.

Jak przyrządzić?

Ugotowane na twardo jajka pokroić drobno, dodać chrzan i majonez, przyprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać. Przygotowanym farszem posmarować szynkę i formować rulonki. Układać na półmisku, udekorować warzywami. Przygotować żelatynę wg przepisu (na ok. 1 litra), do gorącej dodać kostkę rosołową. Tężejącą zalać szynkę i odstawić do ostygnięcia.

Uwagi:

Do farszu można dodać zamiast chrzanu ugotowane pieczarki lub szczypiorek lub kwaszony ogórek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Porcje10
Przybliżony koszt15 zł
AutorANUSIA

Szynka w galarecie: Podobne przepisy

Szynka w galarecie: wypróbuj również

Powiązane Tematy