Składniki:
1,5 kg ryby (najlepiej leszcza), 2 bułki, mały słoik majonezu, pęczek natki pietruszki, 5 średnich marchewek, 1 por, kawałek selera, 2 średnie pietruszki (korzeń), 0,5 kg pieczarek, 0,5 kg cebuli, 5 jaj, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Marchewkę, pietruszkę, seler, por - ugotować, a pod koniec gotowania włożyć rybę. Lekko zagotować, odcedzić, ostudzić. Rybę obrać z ości. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć. Bułki namoczyć w wodzie, 4 jaja ugotować na twardo, obrać. Warzywa, rybę, jajka, natkę, pieczarki zmielić w maszynce do mięsa. Do zmielonej masy dodać jajko, majonez i przyprawy, wymieszać. Piec 60 min w 200 st. C.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | średni |
Autor | MONIKA |