Wielokolorowy pieprz z dodatkiem odrobiny chilli to istota teksańskiego sosu pieprzowego. Znakomicie komponuje się z rybą morską. Spróbujcie.
Składniki:
2 filety ryby morskiej (np. dorsz lub panga)
400g sosu Uncle Ben’s® Teksański Sos Pieprzowy
100 g śmietany
olej
sól, cukier
tymianek
1 cytryna
Jak przyrządzić?
1) Filety umyj i osusz. Skrop oliwą, sokiem z połowy cytryny i osyp świeżym tymiankiem. Wstaw w chłodne miejsce na 1 godzinę.
2) Filety osyp lekko mąką i smaż po kilka minut z każdej strony na gorącym oleju.
3) Sos Uncle Ben’s® przełóż do garnka. Wymieszaj ze śmietaną i podgrzej. Dopraw do smaku solą i cukrem. Przełóż do sosjerki.
Jak podawać?
Np. z makaronem typu wstążki, osypanym ugotowanymi różyczkami brokułów. Gorący sos podaj w sosjerce.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Porcje | 2 - 3 |
Kaloryczność | niewiele |
Przybliżony koszt | 20 zł |