Składniki:
Ciasto: 5 jaj, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki krupczatki, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 szkl. oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, parę kropli olejku cytrynowego.
Polewa: 1 jajo, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, 1/2 kostki margaryny Palmy.
Jak przyrządzić?
Jaja ubić na puch z cukrem, dodając po kolei mąki, proszek do pieczenia, olejek, ocet, a na końcu olej. Piec w temp. 170 st. C przez 40 min. Zrobić polewę: jajo ubić z cukrem, dodać kakao, dodać rozpuszczoną gorącą Palmę i ubijać, aż zacznie gęstnieć. Polać babkę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Autor | helga |