Babka Helgi

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto: 5 jaj, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki krupczatki, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 szkl. oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, parę kropli olejku cytrynowego.
Polewa: 1 jajo, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, 1/2 kostki margaryny Palmy.

Jak przyrządzić?

Jaja ubić na puch z cukrem, dodając po kolei mąki, proszek do pieczenia, olejek, ocet, a na końcu olej. Piec w temp. 170 st. C przez 40 min. Zrobić polewę: jajo ubić z cukrem, dodać kakao, dodać rozpuszczoną gorącą Palmę i ubijać, aż zacznie gęstnieć. Polać babkę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćbardzo trudny
Autorhelga

Babka Helgi: Podobne przepisy

Babka Helgi: wypróbuj również

Powiązane Tematy