Składniki:
Makaron kokardki (3 garście suchego), papryka czerwona (pół strąka dużej), kukurydza z puszki (4 łyżki), czerwona cebula (1 mała), ser feta (100 g), ogórek zielony (pół dużego), sos winegret (może być gotowy).
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. W tym czasie kroimy w kostkę: papryke, ogórek, cebulę i fetę oraz przygotowujemy kukurydzę. Na talerzu rozkładamy po równo makaronu, a następnie posypujemy to warzywami i serem feta. Polewamy sosem winegret i odstawiamy na 10-15 minut, po czym podajemy.
Uwagi:
Sałatka jest lekko pikantna (zasługa cebuli) i bardzo pyszna!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Alexiz |