Składniki:
2 szklanki mąki, 1/2 kostki białego sera,
1 jajo, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie), 6 łyżek oleju, 1/2 łyżeczki soli. Dowole składniki na farsz, np.: kukurydza, wędlina, cebula, ser.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć na blachę do ciasta i podpiec około 10 min w temp 150-180 st. Powinna się lekko zrumienić. Wyjąć z piekarnika i nałożyć dowolny farsz. Ja smaruję ciasto keczupem i nakładam farsz, posypuję przyprawą do pizzy. Na wierzch daję starty ser. Zapiec.
Potrzebne przybory:
miska, blacha do ciasta lub duża tortownica
Jak podawać?
Jak każdą pizzę.
Uwagi:
Bardo prosta, uwielbiają ją dzieci.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | omega |