Składniki:
5 papryk czerwonych, 3 zielone, 2 żółte, 1 cebula, 30 dag pieczarek, 3 parówki, papryczka chili, keczup Włocławek w słoiczku, kiełbasa toruńska, groszek, ogórki konserwowe, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Paqpryki gotować na małym ogniu do miękkości, cebulę, pieczarki i kiełbasę zarumienić na patelni, wsypać do gotującej się papryki, dodać groszek i ogórki. Gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Dodać keczup i papryczkę chili. Przyprawić. Do gotowej potrawy dodać pokrojone na plasterki parówki.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | OLKA |