Składniki:
3 piersi kurczaka,
kapusta pekińska,
ogórki konserwowe,
3 pory,
majonez,
keczup pikantny,
3-4 cebule (zależy od wielkości),
curry,
kurkuma.
Jak przyrządzić?
Piersi kroimy w kosteczkę i doprawiamy kurkumą i curry i wrzucamy napatelnię z oliwą lub czymkolwiek przeznaczonym do smażenia. Następnie kroimyw kostkę cebulę i dodajemy do kurczaka, który znajduje się napatelni. Smażymy to, aż kurczak będzie dobry.Por kroimy drobniutko (musimy posolić, żeby zmiękł), odstawiamy na bok, aż będzie dobry. Przystępujemy do krojenia ogórkakonserwowego, ja kupuję z Międzychodu i kroję cały słoik zazwyczaj.Kapustę pekińską też kroimy drobniutko.Po czym wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce.Mieszamy w szklance majonez z keczupem pikantnym i polewamy nimsałatkę. Mieszamy, aż się wszystko połączy i możemy jeść:)Smacznego!
Jak podawać?
Podawać na zimno.
Uwagi:
Ilość składników można zwiększyć:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | pandora |