Składniki:
jeden średni kalafior,
puszka kukurydzy,
ser typu feta - 1 opakowanie,
rodzynki - 100 g,
czosnek - 3 ząbki,
kefir,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz, papryka słodka, curry
Jak przyrządzić?
Sałatka:Do miski wrzucić podzielony na maleńkie różyczki kalafior (oczywiście dokładnie wypłukany, ewentualnie sparzony), kukurydzę, pokrojoną w kosteczką fetę i rodzynki. Sos:Do miseczki wlać kefir, dodać majonez, wyciśnięty czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.Sos dodać do sałatki, wymieszać i włożyć ją na 2 godziny do lodówki, aby składniki przeszły sobą.
Jak podawać?
Można podawać z grzankami z masłem czosnkowym i serem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | ABCIA |