Składniki:
Kilogram skrzydełek z kurczaka,
1 mały keczup pikantny,
3 łyżki gorczycy,
trzy łyżki miodu (lub dżemu morelowego, brzoskwiniowego),
trzy łyżki maggi,
3–4 ząbki czosnku,
listek laurowy.
Jak przyrządzić?
Skrzydełka umyć, osuszyć. Odciąć końcówki. Wszystkie składniki zalewy połączyć razem. Wymieszać. Osuszone skrzydełka włożyć do zalewy i zostawić na około 1-2 godz. Wyłożyć na blachę. Piec około 1,5 godziny.
Potrzebne przybory:
blacha lub naczynie żaroodporne do pieczenia, miska do wymieszania
Jak podawać?
W naczyniu żaroodpornym lub w głębokim talerzu.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | mr6319 |