Składniki:
- 0,5 kg wąrtóbek drobiowych,
- 0,25 kg pieczarek,
- 2 cebule,
- przecier pomidorowy lub puszka pomidorów bez skórki,
- 250 ml śmietany,
- sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Oczyścić wątróbki, posiekać cebulę i pieczarki. Na patelni na oliwie smażyć wątróbki, następnie dodać pieczarki i cebulę i smażyć przez nastepne 15 minut na małym ogniu. Dodac pomidory lub przecier i dusic pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec duszenia dodać "zahartowaną" śmietanę i cały czas gotując podgrzewać na maleńkim ogniu. Na końcu doprawić sola i pieprzem i wymieszać. Podawać z ryżem, kaszą kus-kus albo ziemniakami.
Potrzebne przybory:
Patelnia, nóż, łyżka i dobre chęci...
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | mcdzia |