Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- cztery woreczki ryżu,
- 1-2 słoika sosu sładko-kwaśnego,
- margaryna,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Najpierw: wstawić osoloną wodę na ryż.
1) Piersi pokroić w małe kawałeczki i smażyć na margarynie, osolić do smaku, posypać pieprzem (według uznania)i dodać sos.
2) Do gotującej się wody włożyć woreczki z ryżem i gotować według instrukcji na opakowaniu.
Jak podawać?
Ryż najlepiej polać piersiamy z sosem.
Uwagi:
Najlepszy sos sprawdzony przeze mnie to "Sos słodko-kwaśny" firmy Łowicz.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | madziers |