Grillowana cukinia

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 duża cukinia,
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek,
- 3 łyżki suszonej bazylii,
- 2 ząbki czosnku,
- sól.

Jak przyrządzić?

Cukinię umyć, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z oliwą i bazylią; przygotowaną zalewą natrzeć plastry cukinii i odstawić na 20 minut, aż cukinia puści soki i zmięknie; piec na grillu na złoty kolor. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt15 zł
AutorAleksandra

Grillowana cukinia: Podobne przepisy

Grillowana cukinia: wypróbuj również

Powiązane Tematy