Składniki:
- makaron muszelki Malma 1/2 opakowania,
- boczek wędzony 5 grobych plastrów,
- koncentrat pomidorowy 1 mała puszeczka,
- cebula 1,
- czosnek 3 ząbki,
- trochę wody,
- oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować. Na patelni podsmażyć cebulę i boczek pokrojone w kostkę.
Potem do tego czosnek (ale żeby nie zbrązowiał)do tego dodać koncentrat i rozcieńczyć 1/3 szkl. wody.
Wsypać ugotowany makaron i wymieszać.Posypywać na talerzu koniecznie parmezanem.
Uwagi:
Makaron gotować w umiarkowanie osolonej wodzie ponieważ boczek jest dość mocno słony, dlatego nawet ostatecznie potrawy nie solę.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | callabrija |