Coś o delikatnym i oryginalnym smaku

Przepis kulinarny

Składniki:

- 30 dag pieczarek,
- ok. 25 dag fasolki szparagowej,
- mała cebula,
- 2-3 torebki ryżu,
- olej do smażenia,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Pieczarki należy pokroić w paseczki i smażyć na małej ilości oleju, aż zmiękną.

W tym czasie zagotować ryż, odcedzić go i włożyć do naczynia, w którym będzie sałatka (najlepiej miskę).

Fasolkę także ugotować (najlepiej mrożoną, mniej obierania ;) z włókienek) i odcedzić. Oskrobać cebulę i pokroić ją bardzo drobno. Połączyć wszystko z ryżem i wymieszać.

Finito!

Potrzebne przybory:

Miska, 2 garczki do gotowania, łyżka do wymieszania i patelnia do smażenia.

Jak podawać?

Z chlebem, jako przystawkę, samą, jako kolacja lub przekąska.

SAMI WIECIE CO Z NIĄ ZROBIĆ - ZJEŚĆ! :)

Uwagi:

Pamiętajcie o posoleniu wody, w której gotujecie fasolkę i ryż! A także nie przeszadzajmy z solą,ponieważ w tej potrawie grać będzie ona małoznaczną rolę, można dodać do tego ugotowanego ziemniaka, lecz nie trzeba.

ŻYCZĘ SMACZNEGO!

(p.s w tym dizale jest jeszcze 1 mój przepis odnośnie "sałatki z soją w 5 min!" Życzę smacznego)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje5-7
Kaloryczność1000 kcal
Przybliżony koszt6 zł
Autorblog.tenbit.pl/Asia_Tornado_szaleje

Coś o delikatnym i oryginalnym smaku: Podobne przepisy

Coś o delikatnym i oryginalnym smaku: wypróbuj również

Powiązane Tematy