Składniki:
- 30 dag pieczarek,
- ok. 25 dag fasolki szparagowej,
- mała cebula,
- 2-3 torebki ryżu,
- olej do smażenia,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Pieczarki należy pokroić w paseczki i smażyć na małej ilości oleju, aż zmiękną.
W tym czasie zagotować ryż, odcedzić go i włożyć do naczynia, w którym będzie sałatka (najlepiej miskę).
Fasolkę także ugotować (najlepiej mrożoną, mniej obierania ;) z włókienek) i odcedzić. Oskrobać cebulę i pokroić ją bardzo drobno. Połączyć wszystko z ryżem i wymieszać.
Finito!
Potrzebne przybory:
Miska, 2 garczki do gotowania, łyżka do wymieszania i patelnia do smażenia.
Jak podawać?
Z chlebem, jako przystawkę, samą, jako kolacja lub przekąska.
SAMI WIECIE CO Z NIĄ ZROBIĆ - ZJEŚĆ! :)
Uwagi:
Pamiętajcie o posoleniu wody, w której gotujecie fasolkę i ryż! A także nie przeszadzajmy z solą,ponieważ w tej potrawie grać będzie ona małoznaczną rolę, można dodać do tego ugotowanego ziemniaka, lecz nie trzeba.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!
(p.s w tym dizale jest jeszcze 1 mój przepis odnośnie "sałatki z soją w 5 min!" Życzę smacznego)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-7 |
Kaloryczność | 1000 kcal |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | blog.tenbit.pl/Asia_Tornado_szaleje |