Bezowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/2 szklanki mąki tortowej,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 łyżka kakao,
- 4 jaja,
- 1/2 lyżeczki proszku do pieczenia.
Skladniki na jeden biszkopt. Trzeba upiec 2 biszkopty: jeden bialy, drugi brązowy.

Ubić bialko na sztywno , dodać cukier, żółtka i dalej ubijać i na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia.

MASA:
- 1 masło Extra,
- 1 margaryna Palma,
- 30 dag chałwy,
- 1 budyń śmietankowy bez cukru,
- 10 dag gorzkiej czekolady,
- 20 dag małych bezów,
- 4 lyżki spirytusu.

Jak przyrządzić?

Tłuszcz utrzeć na pulchną masę, dodać ugotowany i ostudzony budyń (w 1 1/2 szklanki mleka) oraz spirytus.masę podzielić na 2 cześci. do 1 części dodać chalwe rozdrobnioną i zmiksowan, do 2 cześci dodać roztopiona i ostudzoną czekolade.Biszkopt posmarować masą chałwową , ułożyć na niej bezy, na bezy rosmarowć masę czekoladową i przykryć 2 biszkoptem.Wierzch posmarowc, posypac kakaem lub polac polewą. potem schłodzić około 12 godzin, na koncu zjeść i zycze smacznego!!!!!!!!!!!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćwymagający
Kalorycznośćdużo
Autorjustyna

Bezowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy