Składniki:
- 4 średnie buraki,
- 3 duże ząbki czosnku,
- oliwa z oliwek,
- sól.
Jak przyrządzić?
Gotujemy buraki do miękkości. (ok. 15 min)
Obieramy je.
Kroimy je w małe kawałeczki.
Kroimy ząbki czosnku na małe ząbeczki.
Polewamy buraki oliwą z oliwek.
Posypujemy czosnkiem i ciut solimy.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, fartuch, garnek do gotowania.
Jak podawać?
W ładnej miseczce w greckie wzory.
Uwagi:
Very izi! :-)
Dobre do wódeczki na wiosenne wieczorki.
Lekkie i bez kilokalorii.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | ajwi |