Składniki:
~ 1 świeży lin (można zastąpić sandaczem)
~ 60 dkg pieczarek
~ cztery duże cebule
~ 30 dkg żółtego sera
~ małe opakowanie śmietanki
~ duże opakowanie śmietany
Jak przyrządzić?
Oczyszczonego lina pokroić w dzwonka, osolić, obtoczyć w mące. Usmażyć cebulę pokroić w talarki, osolić. Usmażyćpieczarki, pokroić w grube plastry, bądź ćwiartki, osolić. Usmażyćw naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: rybę, cebulę, pieczarki.Zalać śmietaną wymieszaną ze śmietanką -doprawione solą i pieprzem.Posypać startym na jarzynowej tarce serem,wstawić do piekarnika i zapiekać do chwili, aż ser się rozpuści.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Shazzer |