Strogonoff - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1,5 kg mięsa wołowego,
- 1 kg pieczarek (nie wyrośniętych),
- 4 średnie cebule,
- koncentrat pomidorowy (2 małe),
- pieprz,
- wegeta,
- listek laurowy,
- maggi.

Jak przyrządzić?

Mięso pokroić w paski,obsmażyć na oleju,i przełożyć do garnka,dusić.Jak bedzie miękkawe dodać lekko obsmażone pieczarki pokrojone w paski.Cebulę udusić(pokrojoną w kostkę lub plastry),dodać koncentrat pomidorowy(pieprz, wegetę,listek i parę kropel maggi do smaku).Na koniec lekko zaprawić mąką z wodą(ok.2 łyżki wody).Dodać śmietanę-najlepiej słodką kremówkę 30%.

Jak podawać?

Można podawać z chlebkiem bądź ziemniaczkami.

Uwagi:

Jest naprawdę przepyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Przybliżony koszt20 zł
AutorDorka

Strogonoff: Podobne przepisy

Strogonoff: wypróbuj również

Oryginalne weselne menu

... przez gości i nowożeńców. Podstawowy jadłospis w postaci poczciwych schabowych i rosołu z kury oraz żur o północy i strogonoff o trzeciej jest niezaprzeczalnie konieczny. Ale może warto czymś ...

dawno temu

Powiązane Tematy