Składniki:
- 1,5 kg mięsa wołowego,
- 1 kg pieczarek (nie wyrośniętych),
- 4 średnie cebule,
- koncentrat pomidorowy (2 małe),
- pieprz,
- wegeta,
- listek laurowy,
- maggi.
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić w paski,obsmażyć na oleju,i przełożyć do garnka,dusić.Jak bedzie miękkawe dodać lekko obsmażone pieczarki pokrojone w paski.Cebulę udusić(pokrojoną w kostkę lub plastry),dodać koncentrat pomidorowy(pieprz, wegetę,listek i parę kropel maggi do smaku).Na koniec lekko zaprawić mąką z wodą(ok.2 łyżki wody).Dodać śmietanę-najlepiej słodką kremówkę 30%.
Jak podawać?
Można podawać z chlebkiem bądź ziemniaczkami.
Uwagi:
Jest naprawdę przepyszne.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Dorka |