Pstrąg z patelni - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pstrąg- czosnek- masło- koperek- cytryna- mąka- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić z wierzchu i w środku sokiem z cytryny i posolić.Napchać do środka koperku i przeciśniętego czosnku i odstawić do lodówki(nawet na 2 dni).Jeśli nie ma czasu wymieszać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Uformować z masła wałeczek i włożyć do ryby. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć pstrąga w mące i smażyć aż mąka będzie złota.

Jak podawać?

Od razu po zdjęciu z patelni bo szybko stygnie, w towarzystwie cytryny, grzanek lub ziemniaczków i np. tzatzików :)

Uwagi:

Jak pstrąg poleży w lodówce z tym wszystkim w brzuchu to jest o niebo lepszy. Warto kupić rybkę trochę wcześniej i poczekać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćprosty
Autormanja

Pstrąg z patelni: Podobne przepisy

Pstrąg z patelni: wypróbuj również

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... Główną potrawą wigilijną na wielu polskich stołach jest karp. A może chciałabyś w tym roku delikatnie zmodyfikować tę tradycję. Karp wcale nie jest najsmaczniejszą rybą, a do pstrąga mu daleko ... . Pstrąg w zielonym majonezie wygląda bardzo ...

dawno temu

Patelnie na każdą okazję

... Patelnia – wydawałoby się, że to przyrząd banalny. Tymczasem wybór patelni jest tak duży, że zanim zdecydujemy się na kolejny kuchenny nabytek, warto zapoznać się z bogatą „patelnianą” ofertą ... . Zwłaszcza w kontekście patelni nietypowych     ...

dawno temu

Kolorowa patelnia w chińskie wzorki

... Patelnia gadżetem? Jak najbardziej - w kuchni, gdzie króluje pani domu bez takiego sprzętu się nie obejdzie (chociaż niektórzy mężczyźni też się potrafią nieźle odnaleźć w tym miejscu...). Ostatnio ... zafascynowała mnie chińska kuchnia, może ...

dawno temu

Rodzaje patelni

... Sprawa z pozoru prosta – idziemy do sklepu z akcesoriami kuchennymi, wybieramy patelnię, która nam się podoba i gotowe! Czy jednak przed decyzją o zakupie zastanawiamy się, na jakie kryteria budowy ... tego przyrządu powinniśmy zwrócić uwagę? ...

dawno temu

Sercowa patelnia vol.2

... Wczoraj było o patelni w kształcie serca, dzisiaj będzie o patelni, która podzielona jest na cztery części i każda z nich jest... w kształcie serca. Dzięki temu wszystkie potrawy, jakie będziesz ... na niej smażyła, będą "sercowate". Może czas ...

dawno temu

Patelnia w kształcie serca

... Zaprosiłaś znajomych na pogodny wieczorek połączony z kolacją i chcesz, żeby wszystko było idealne i oryginalne? Nic prostszego. Dania usmażone na patelni w kształcie serca na pewno sprawią ciekawą niespodziankę Twoim gościom. ... Zaprosiłaś ...

dawno temu

Patelnia cała w fantazyjne kwiaty

... z najnowszych patelni Domo z serii Fantasy Flowers - nikt na nią nie popatrzy obojętnym okiem, a na pewno to Twoja kuchnia stanie się bardziej kolorowa i oryginalniejsza. ... z najnowszych patelni Domo z serii Fantasy Flowers - nikt na nią nie ...

dawno temu

Wok - zdrowe gotowanie

... Wok to rodzaj patelni wymyślonej przez Chińczyków, która robi rewolucję w niejednej kuchni. Dlaczego tak szybko patelnie wok znikają ze sklepowych półek? Dlaczego warto ją mieć? ... Wok to rodzaj patelni wymyślonej przez Chińczyków, która robi ...

dawno temu

Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

... Zastanawiasz się co jeszcze przygotować w tym roku na świąteczny stół? Może rybę, rybę w galarecie, a dokładniej pstrąga w galarecie, jeszcze dokładniej  - w galarecie koperkowej. To oryginalne danie na pewno będzie smakowało całej rodzinie. ...

dawno temu

Patelnia wok

... ilości tłuszczu, który świetnie dociera w każde zakamarki. Ten rodzaj patelni służy do smażenia i duszenia mięsa i warzyw „w ruchu”. Wymaga to więc potrząsania naczyniem, aby znajdujące ... zarówno dania złożone z ryżu, jak i makaronu. Wok ...

dawno temu

Jak wybrać dobrą patelnię?

... Kupując patelnię należy przede wszystkim zwrócić uwagę na materiał, z jakiego została wykonana. Obecnie bardzo dużą popularnością cieszą się naczynia aluminiowe. Ich największą zaletą jest zwykle ...

dawno temu

Top 10 Walentynkowych gadżetów kuchennych

... niezwykłe Walentynki – całe serduszkowe! Patelnia w kształcie serca - doskonale nadaje się do tego, by stworzyć sercowego naleśnika lub omlecik. Cena - 45 zł Forma do ciasta w kształcie serca ... niezwykłe Walentynki – całe serduszkowe! Patelnia ...

dawno temu

Polowanie na pstrąga

... p.t. Pstrąg. Opowiadał wprawdzie o kobiecie, ale symptomy były podobne: mężczyźni omdlewali przy niej i każdy chciał ją zawłaszczyć dla siebie, ona jednak sprytnie się wymykała i uparcie nie dawała ... – bardzo często – narazić się na ból. Warto ...

dawno temu

Jak temperatura w lodówce jest najlepsza?

... wlany na patelnię nie pryskał. A może chciałabyś żeby twój rosół miał piękny złocisty kolor? Przekonaj się, że jego uzyskanie wcale nie jest trudne. ... wlany na patelnię nie pryskał. A może chciałabyś żeby twój rosół miał piękny złocisty kolor? ...

dawno temu

Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... dwa razy w tygodniu. I nie mam tu na myśli McFisha... Wiadomo – nie każdy z nas lubi smażone ryby. Są nawet ludzie, których nie rusza pstrąg z grilla. Jestem nawet w stanie zrozumieć, że ktoś nie pieje ... razy w tygodniu. I nie mam tu na myśli ...

dawno temu

Zapach ryby - jak się go pozbyć?

... Zapach ryby jest nieprzyjemny i trudno się go pozbyć. Zostaje na dłoniach, patelni, sztućcach i talerzach. Przez ten niemiły aromat wszyscy sąsiedzi wiedzą, że smażymy rybę. Czy można jakoś zneutralizować ten zapach lub się go pozbyć? ...

dawno temu

Zapłać mi za zmywanie!

... (zakładając, że posiada taką umiejętność), to prędzej położy się obok brudnej patelni i zgnije razem z nią, niż ją umyje. ... znowu zmywasz wszystko? – pytał mnie z niekłamanym współczuciem, kiedy ze łzami w oczach szorowałam piątą patelnię. – ...

dawno temu

Sosy do mięs

... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy wieprzowinę na patelni zostaje sok, który wydzielił się z mięsa i częściowo przywarł do dna. Można z niego szybko przyrządzić doskonały sos. ... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy ...

dawno temu

Powiązane Tematy