Sk艂adniki:
Na 2 osoby:
- 400 g makaronu vermicelli ("drobne robaczki") lub inny drobniejszy,
- 4 zabki czosnku,
- 150 ml oliwy extra vergine,
- pietruszka natka,
- sol,
- bialy pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. Gotujemy makaron.2. Al dente vermicelli polewamy olejem, solimy i polewamy oliw膮.3. Dodalemy listki pietruszki i rozdzielamy na dwa g臋bokie talerze.4. Je艣li jest za suche dodajemy wi臋cej oliwy.5. Doskonale z bialym wytrawnym winem albo na dzien po ci臋偶kiej nocy zamiast roso艂u.
Uwagi:
Prostota tego dania jest por贸wnywalna z jego smakiem.Dla hardcorowych zjadaczy mozna dodac ostra, pokrojon膮 papryczk臋 chilli. OSTRO呕NIE, 膯WIER膯 PAPRYCZKI NA 2 OSOBY STARCZY.Do ceny dolicz wino.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio du偶o |
Przybli偶ony koszt | 7 z艂 |
Autor | ajwi |