Vermicelli z czosnkiem

Przepis kulinarny

Składniki:

Na 2 osoby:
- 400 g makaronu vermicelli ("drobne robaczki") lub inny drobniejszy,
- 4 zabki czosnku,
- 150 ml oliwy extra vergine,
- pietruszka natka,
- sol,
- bialy pieprz.

Jak przyrządzić?

1. Gotujemy makaron.2. Al dente vermicelli polewamy olejem, solimy i polewamy oliwą.3. Dodalemy listki pietruszki i rozdzielamy na dwa gębokie talerze.4. Jeśli jest za suche dodajemy więcej oliwy.5. Doskonale z bialym wytrawnym winem albo na dzien po ciężkiej nocy zamiast rosołu.

Uwagi:

Prostota tego dania jest porównywalna z jego smakiem.Dla hardcorowych zjadaczy mozna dodac ostra, pokrojoną papryczkę chilli. OSTROŻNIE, ĆWIERĆ PAPRYCZKI NA 2 OSOBY STARCZY.Do ceny dolicz wino.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt7 zł
Autorajwi

Vermicelli z czosnkiem: Podobne przepisy

Vermicelli z czosnkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy