Składniki:
150 g całych kasztanów, 500 g filetów z kurczaka,
500 g mielonej wieprzowiny, 4 plastry wędzonego boczku, kilka orzechów, 1 szklanka whisky, sól, pieprz, trochę ciasta piekarskiego.
Jak przyrządzić?
Dzień wcześniej przygotować macerat z filetów drobiowych pokrojonych w dość szerokie paski, polanych whisky, posolonych, popieprzonych. Wyłożyć ceramiczne naczynie 2 plastrami boczku, przekładać warstwowo: mieloną wieprzowiną, macerowanymi filetami drobiowymi, kasztanami i orzechami. Zakończyć warstwą wieprzowiny. Na samym wierzchu położyć plastry boczku. Przykryć naczynie i zamknąć hermetycznie, oblepiając dookoła pokrywę ciastem. Piec w piekarniku 90 min w temp. 180-200 st. C. Na chwilę pozostawić w piekarniku.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | marron |