Sk艂adniki:
Puszka 567 g ca艂ych kasztan贸w, 100 g mielonej wieprzowiny, 4 filety drobiowe, 4 cieniutkie plasterki boczku, 1 kostka roso艂owa rozpuszczona w 2 szklankach wody, 1 jajko, cebulka szalotka, pietruszka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Do mielonej wieprzowiny doda膰 jajko, drobno pokrojon膮 cebulk臋, kilka startych na tarce kasztan贸w, posiekan膮 pietruszk臋. Wszystko dobrze wymiesza膰. Roz艂o偶y膰 p艂asko filety z kurczaka, na ka偶dym po艂o偶y膰 po du偶ej 艂y偶ce farszu. Zwin膮膰 ka偶dy filet w rulon, a nast臋pnie obtoczy膰 plastrem boczku. U艂o偶y膰 w naczyniu i wsadzi膰 do piekarnika na 20 min w temp. 200 st. C. W po艂owie pieczenia podla膰 bulionem i wrzuci膰 reszt臋 ca艂ych kasztan贸w do sosu.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | marron |