Składniki:
Puszka 567 g całych kasztanów, 100 g mielonej wieprzowiny, 4 filety drobiowe, 4 cieniutkie plasterki boczku, 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 2 szklankach wody, 1 jajko, cebulka szalotka, pietruszka.
Jak przyrządzić?
Do mielonej wieprzowiny dodać jajko, drobno pokrojoną cebulkę, kilka startych na tarce kasztanów, posiekaną pietruszkę. Wszystko dobrze wymieszać. Rozłożyć płasko filety z kurczaka, na każdym położyć po dużej łyżce farszu. Zwinąć każdy filet w rulon, a następnie obtoczyć plastrem boczku. Ułożyć w naczyniu i wsadzić do piekarnika na 20 min w temp. 200 st. C. W połowie pieczenia podlać bulionem i wrzucić resztę całych kasztanów do sosu.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | marron |