Sałatka piętrowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jajek, 2 puszki tuńczyka w oleju, 1 puszka kukurydzy, pół słoika ogórków konserwowych, 1 średni majonez, 30 dag sera żółtego.

Jak przyrządzić?

Ugotowane jajka rozdzielić, tak aby żółtko było osobno i białko też. Białko posiekać w drobną kostkę i wsypać do przezroczystego naczynia. Następnie wymieszać z 2 łyżkami majonezu, to samo zrobić z innymi składnikami z wyjątkiem żółtek - te należy zetrzeć na tarce i posypać nimi górną warstwę sałatki, nie używając do tego majonezu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćśredni
Porcje10
Przybliżony koszt30 zł
Autormagda

Sałatka piętrowa: Podobne przepisy

Sałatka piętrowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy