Składniki:
Ciasto naleśnikowe: 1,5 szklanki mleka, 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, około 1 szklanki ciepłej wody, 2-3 łyżki oleju. Farsz: 0,5 kg sera białego półtłustego, 1 serek waniliowy Danio, cukier.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wymieszać na jednolitą masę za pomocą miksera lub widelca. Naleśniki smażyć na wysmarowanej tłuszczem, bardzo mocno rozgrzanej patelni. Ser biały i serek waniliowy dokładnie wymieszać, dodać do smaku cukier. Masę serową nakładać na środek naleśnika, zawinąć lekko dwa boki i zwijać naleśnik w rulon.
Potrzebne przybory:
miska, szklanka, patelnia, mikser lub widelec, chochelka
Jak podawać?
Naleśniki przysmażyć na złoty kolor na patelni z olejem. Podawać ze śmietaną i cukrem, z masłem i cukrem, z cukrem pudrem...
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | Melissa |