Składniki:
Dynia, żółtka, mleko, cukier, cukier waniliowy, mandarynki, ananas z puszki, mąka kartoflana, szczypta soli.
Jak przyrządzić?
Pokrojoną w kostki dynię dusić, aż będzie całkiem miękka. Przetrzeć przez sitko, dodać żółtka, szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy do smaku. W mleku rozrobić mąkę ziemniaczaną, wlać do dyni i zagotować do zgęstnienia. Taki budyń wylać na głębokie talerze (można tego dużo zjeść i zawsze wydaje się, że mało), przyozdobić mandarynkami i ananasem. Przed podaniem polać mandarynki posłodzoną gęstą śmietaną.
Uwagi:
Chętnie bym dołączył zdjęcia, ale nie widzę możliwości. A szkoda, bo najpierw je się oczami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | bardzo trudny |
Autor | Marek |