Składniki:
2,5 l wody, 5 kostek rosołowych, 3 pory, 0,5 kg pieczarek, 1 papryka czerwona (surowa), 2 średnie cebule, 0,5 kg mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe), 2 serki topione (śmietankowe).
Jak przyrządzić?
Podsmażyć mięso, pokrojoną w półtalarki cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę (smażyć wszystko razem, aż mięso zacznie się rumienić). Pokrojone pieczarki i białe części pora pokrojone w plasterki wrzucić do wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi. Dodać podsmażone składniki. Gotować około pół godziny. Pod koniec gotowania dodać serki topione.
Jak podawać?
Podawać z bagietką.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | marekcz75 |