Składniki:
Nieduży kalafior, garść orzechów włoskich, 100 dag sera pleśniowego niebieskiego typu rokpol, natka pietruszki, ząbek czosnku, majonez.
Jak przyrządzić?
Kalafior podgotować, odcedzić i ochłodzić, po czym podzielić na niewielkie różyczki. Orzechy sparzyć wrzątkiem i obrać z grubszych skórek, pokroić na drobne kawałki. Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Pietruszkę drobno posiekać (nie dodawać za dużo). Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z majonezem i wyciśniętym ząbkiem czosnku.
Uwagi:
Sałatkę należy przygotować 2-3 godziny przed podaniem i odstawić do lodówki. Polecam - jest pyszna i naprawdę prosta w przygotowaniu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Karolcia |