Chrupiąca sałatka z kurczakiem

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron świderki (3 kolory), perś kuczaka, puszka kukurydzy, kapusta pekińska, ananas w puszce, majonez, pieprz cayenne, sól, oliwa, odrobina sosu sojowego lub maggi.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z pieprzem cayenne (według uznania, ale nie za dużo), odrobiną oliwy i sosu sojowego. Następnie usmażyć na patelni. Pokroić drobno kapustę pekińską i ananasa, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę i chłodny makaron. Kiedy kurczak przestygnie, dorzucić do miski. Całość doprawić majonezem, solą i ewentualnie pieprzem cayenne (jeżeli stwierdzicie, że jest mało pikantna). Można jeść od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego!

Jak podawać?

Z dobrym winkiem i tyle :-)

Uwagi:

Nie podaję proporcji, bo wszystko robi się spontanicznie. Ja np. na jedną pierś stosuję pół opakowania makaronu, pół średniej kapusty i małą puszkę kukurydzy. Polecam też mocno zesmażyć kurczaka, aby był chrupki, no i uważajcie z pieprzem, bo jest diabelnie ostry.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autore_owczarek

Chrupiąca sałatka z kurczakiem: Podobne przepisy

Chrupiąca sałatka z kurczakiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy