Babka cytrynowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 szkl maki krupcztki,
- 1/5 szkl mąki ziemniaczanej,
- 1 szkl cukru,
- 1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia,
- 1/5 l maślanki,
- 1/5 szkl oleju,
- zapach cytrynowy,
- jedna średnia cytryna,
- bakalie,
- cukier puder do posypania.

Jak przyrządzić?

Miszamy wszystkie suche składniki, wlewamy maślankę zapach, ucieramy skórkę spażonej cytryny i wlewamy sok z połowy cytryny.Dodajemy bakalii, na końcu olej i do wysmarowanej formy wkładamy na 250 stopni do pieca i pieczemy ok godziny.Posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorag

Babka cytrynowa: Podobne przepisy

Babka cytrynowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy