Składniki:
- 1/2 paczki grubego makaronu (najlepiej malma),
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka zielonego groszku,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 długi kabanos,
- 5 średnich ogórków kiszonych,
- ok. 15 dag żółtego sera,
- sól, pieprz,
- curry,
- opcjonalnie zioła prowansalskie,
- 1 majonez.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować "al dente". Żółty ser, ogórki oraz kabanosa pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Fasolę, groszek i kukurydzę odcedzić i przepłukać wodą. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez. Przyprawić do smaku dość pikantnie.
Uwagi:
Naprawdę jest niezła ;-)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | a-ka |