Składniki:
- kalafior,
- ogórki (tak ze dwa, jeśli nie nazbyt wielkie),
- koper,
- pieprz,
- sól,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Na wstępie gotujemy kalafiora, bacząc by nie stał się nazbyt miękki. Później pozostaje już tylko pokroić wszystkie składniki, domajonezować i doprawić. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Nóż, garnek, łyżka...a, i wyciąg by się do gotowania kalafiora przydał;-)
Jak podawać?
Hmmm...znam i takich, którzy twierdzą, że wyłącznie w stroju topless i na wrotkach. Mnie, osobiście, nie wydaje się to jednak niezbędnie potrzebne. Kwestię tę pozostawiam inwencji Państwa.
Uwagi:
Zdecydowanie polecana do spożycia w upalne dni, zwłaszcza po kilkugodzinnym pobycie w lodówce!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | wredna @ |