Sk艂adniki:
- piers z kurczaka ( 1 podwojna ),
- 2-3 zabki czosnku,
- 1-2 cebule,
- 4 papryczki chili ( czerwone badz zielone ),
- pomidory w puszce,
- 1-2 lyzki maki pszennej,
- przyprawy: sol, pieprz, chili, papryki: ostra i slodka, wegeta,
- ostry sos, np. tabasco,
- ryz.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. Kurczaka pokroic w kostke, wrzucic do garnka i podpiec az kurczak sie zarumieni - nie zrobic z niego skwarek!! :)
2. Celule pokroic w kostke a zabki czosnku w plasterki i dodac do kurczaka. Podsmazac az cebula sie zeszkli.
3. Nastepnie pokroic papryczki( przekroic na pol, usunac pestki i pokroic na paseczki ) i dodac do kurczaka, czosnku i cebuli. Chwile podsmazac.
4. Do tego wszystkiego dodac 1-2 lyzki maki i wymieszac.
5. Pomidory z puszki nalezy odpowiednio przygotowac: usunac glab ( to takie twarde w pomidorze :) i troche rozgniesc widelcem. Tak przygotowane pomidory dorzucic do garnka razem z zaprawa ( ta woda w ktorej sa pomiodry ).
6. Przyprawic, dodac ostry sos.
7. Poczekac ok. 10 minut, az wszystko sie zagotuje, od czasu do czasu mieszac zeby nic sie nie przypalilo.
W razie jak sos jest za gesty dolac troche wody, a gdy za rzadki dodac make rozrobiona w szklance z woda.
SMACZNEGO!!!!!
Jak podawa膰?
Potrawe podawac z ryzem.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 3-4 porcje |
Autor | hipnoza |