Miodownik - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 350 g mąki,
- 50 g masła,
- 2 łyżki miodu,
- 180 g cukru pudru,
- 2-3 łyżki kwaśnej śmietany,
- 1 łyżeczka sody,
- 400 g dżemu (do przełożenia).

Jak przyrządzić?

Przesiać mąkę, dodać przesiany cukier puder oraz pozostałe składniki. Miód powinien być płynny. Zagnieść ciasto gęstości ciasta pierogowego, podzielić na dwie części. Rozwałkować na dwa cienkie placki. Piec ( każdą część osobno ) na złoty kolor. Placki ( warde po ostudzeniu ) smrować dżemem. Wierzch oblać polewą czekoladową.

Uwagi:

Najlepiej smakuje następnego dnia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autordana

Miodownik: Podobne przepisy

Miodownik: wypróbuj również

Pożegnanie roku na słodko

... noworocznego rodem z Grecji? Warto spróbować przepisu na tradycyjną w tamtym kraju Vasilopitę – Zachciało mi się słodyczy Miodownik orzechowy jest natomiast świetną opcją, jeśli szukamy czegoś, co podkreśli ...

dawno temu

Kasza manna

... zagęszczający ciasta. Zaliczyć tu można sernik z kaszą manną, miodownik z kaszą manną albo krem z kaszą manną. Nierzadko stosuje się ją również w procesie wypiekania dobrego chleba dla urozmaicenia smaku ...

dawno temu

Powiązane Tematy