Oscypek z grilla

Przepis kulinarny

Składniki:

2 oscypki (duże), żurawina, coś zielonego do ozdoby.

Jak przyrządzić?

Rozgrzewamy grill (elektryczny). Kroimy duży oscypek na plasterki grubości ok. 0,5-1 cm. Kładziemy na rozgrznay grill. Po ok. 2-3 min (gdy wyraźnie się przyrumieni, uważać, żeby nie przesadzić) ściągamy. Kładziemy na talerzyki po kilka plasterków, koło oscypka kładziemy łyżeczkę żurawin.

Potrzebne przybory:

grill elektryczny (myślę, że może być też patelnia)

Uwagi:

Można udekorować czymś zielonym. Podajemy gorące. Traktujemy to jako przystawkę. Jest banalnie proste i naprawdę pyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4
Przybliżony koszt10 zł
Autorkalinka23

Oscypek z grilla: Podobne przepisy

Oscypek z grilla: wypróbuj również

Powiązane Tematy