Składniki:
2 oscypki (duże), żurawina, coś zielonego do ozdoby.
Jak przyrządzić?
Rozgrzewamy grill (elektryczny). Kroimy duży oscypek na plasterki grubości ok. 0,5-1 cm. Kładziemy na rozgrznay grill. Po ok. 2-3 min (gdy wyraźnie się przyrumieni, uważać, żeby nie przesadzić) ściągamy. Kładziemy na talerzyki po kilka plasterków, koło oscypka kładziemy łyżeczkę żurawin.
Potrzebne przybory:
grill elektryczny (myślę, że może być też patelnia)
Uwagi:
Można udekorować czymś zielonym. Podajemy gorące. Traktujemy to jako przystawkę. Jest banalnie proste i naprawdę pyszne.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | kalinka23 |