Składniki:
podwójna albo pojedyncza pierś kurczaka, puszka kukurydzy, śmietana 12%, przyprawy: słodka i ostra papryka, bazylia, olej, woreczek ryżu
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy kurczaka. Od razu doprawiamy paprykami i bazylią i czekamy, aż kurczak będzie gotowy. Dodajemy kukurydzę wraz z wodą, która się znajduje w puszce. Przykrywamy pokrywką i czekamy, aż woda zacznie wrzeć. Dodajemy śmietanę, uważając, żeby się nie ścięła.
Potrzebne przybory:
patelnia i garnek
Jak podawać?
Podajemy z ryżem :)
Uwagi:
Szybkie, proste i tanie.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Studentka |