Składniki:
kuskus,
czerwona papryka,
świeży zielony ogórek,
kukurydza (mała puszka),
szczypiorek,
bulion (2 kostki bulionu rozpuścić w 0,5 l wody),
pieprz, sól,
łyżka majonezu i musztardy
Jak przyrządzić?
Wsypujemy kuskus do miski, zalewamy go połową zrobionego bulionu, czekamy, aż kasza nasiąknie i dolewamy bulionu, tak aby nie zrobiła się papka. Dodajemy do kuskusu paprykę i ogórek pokrojony w kostkę, kukurydzę, szczypiorek posiekany, pieprz, sól do smaku i po łyżce musztardy i majonezu.
Potrzebne przybory:
Można się domyślić.
Jak podawać?
Sałatka podawana zazwyczaj sama, ale można z dodatkiem wędliny lub smażonej ryby.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | sveva |