Składniki:
1 durszlak sparzonych grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki), 1/2 szklanki octu, 1/2 szklanki oliwy, 1/2 szklanki wody, 3 cebule, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 4 łyżeczki cukru, 3 łyżeczki soli, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Ocet, oliwę, wodę wlać do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, ziele angielskie i liście laurowe (ilość według uznania). Doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 5 minut, mieszając, dodać grzybki i gotować ok. 10 minut, cały czas mieszać. Zjeść lub rozlać do słoiczków i pasteryzować metodą tradycyjną.
Jak podawać?
Danie do podawania na zimno lub na ciepło. Mnie bardzo smakuje :-). Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Justyna |