Składniki:
25 dag margaryny, 0,5 szklanki cukru, 1 żółtko, 3 łyżki kakao, 1 torebka cukru waniliowego, 1 kieliszek wódki, 2 opakowania herbatników (takich najzwyklejszych, kruchych, bez żadnej posypki), wiórki kokosowe.
Jak przyrządzić?
Margarynę z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem dokładnie utrzeć. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć i dodać do masy. Wlać wódkę, dodać kakao i wszystko dokładnie wymieszać.Formować małe kuleczki i obtaczać w wiórkach. Przed podaniem oziębić w lodówce przez co najmniej półtorej godziny.Później zostaje już tylko pałaszowanie :-) Smacznego!
Jak podawać?
Kuleczki podawać schłodzone.
Uwagi:
Najlepiej, jeśli kuleczki mają wielkość orzecha włoskiego.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Hermiona |