Składniki:
- 1 kg filetów drobiowych,
- 1 duży słoik pieczarek marynowanych,
- 1/2 kostki masła,
- 1 serek topiony śmietankowy,
- 2 łyżki śmietany,
- sól,
- pieprz,
- vegeta,
- papryka mielona.
Jak przyrządzić?
Filety pokroić w paski, dodać przyprawy, podlać wodą i dusić. Podsmażyć na maśle pieczarki. Do podduszonego mięsadodać pieczarki, serek, śmietanę. Zagotować.
Potrzebne przybory:
Rondelek, patelnia, noż, deska do krojenia.
Jak podawać?
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-7 porcji |
Autor | Scarlett |