Filety drobiowe z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg filetów drobiowych,
- 1 duży słoik pieczarek marynowanych,
- 1/2 kostki masła,
- 1 serek topiony śmietankowy,
- 2 łyżki śmietany,
- sól,
- pieprz,
- vegeta,
- papryka mielona.

Jak przyrządzić?

Filety pokroić w paski, dodać przyprawy, podlać wodą i dusić. Podsmażyć na maśle pieczarki. Do podduszonego mięsadodać pieczarki, serek, śmietanę. Zagotować.

Potrzebne przybory:

Rondelek, patelnia, noż, deska do krojenia.

Jak podawać?

Podawać z ziemniaczkami i surówką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje5-7 porcji
AutorScarlett

Filety drobiowe z pieczarkami: Podobne przepisy

Filety drobiowe z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy