Składniki:
dwie małe papryczki chili,
1 kg papryki czerwonej,
podwójna pierś kurczaka, ale nie za duża,
1,5 kg pomidorów,
sól,
olej
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka posolić, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju. Paprykę czerwoną i chili pokroić w kostkę, dodać do kurczaka. Smażyć razem na średnim ogniu, aż papryka zmięknie, ok. 30 min. Dodać pomidory (wcześniej sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrojone w drobne kawałki). Gotować ok. 45 min, dosyć często mieszając, do smaku można dodać vegetę. Smacznego!
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z białym pieczywem.
Uwagi:
Dla wielbicieli potraw na ostro.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 75 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | kasiurka |