Składniki:
6 dużych jajek lub 8 małych,
1 kostka margaryny,
1 szklanka cukru,
2 gorzkie czekolady,
3 szklanki mąki,
1 mały proszek do pieczenia,
1 budyń czekoladowy,
2 łyżki kakao,
2 opakowania cukru waniliowego,
1/2 kg wiśni (świeże lub mrożone, lub ze słoika).
Jak przyrządzić?
Czekolady stopić.Mąkę wymieszać z budyniem, kakao i proszkiem.Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodawać po jednym jajku na przemian z sypkimi produktami.Dodać przestudzoną czekoladę.Ciasto wylać na blachę, poukładać wiśnie.
Uwagi:
Porcja jest na blachę 32 x 45 cm.Ładnie wygląda polane białą czekoladą.Mrożonych wiśni nie rozmrazać.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Izza |