Składniki:
400 g mięsa mielonego,
2 duże cebule,
250 g pieczarek,
100 g żółtego dojrzałego sera,
1 op. sera feta,
1 op. ciasta francuskiego,
1 jajko, szpinak
Jak przyrządzić?
Smaż wolno mięso, zdejmij patelnię z gazu. Usmaż razem mięso, cebulę i pieczarki, dodaj szpinak (z solą i pieprzem wg uznania), dodaj ser zółty i fetę, aż uzyskasz w miarę jednolitą konsystencję.Ilość mięsa i innych składników możesz dostosować do swoich potrzeb!Posmaruj foremkę masłem. Włóż ciasto do formy, na to sos i przykryj ciastem. Piecz przez 25-35 min w 200 st. C.
Jak podawać?
Można podać na talerzu z dodatkiem np. pomidorów.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Autor | inia |