Ciasto szpinakowe (autor inia)

Przepis kulinarny

Składniki:

400 g mięsa mielonego,
2 duże cebule,
250 g pieczarek,
100 g żółtego dojrzałego sera,
1 op. sera feta,
1 op. ciasta francuskiego,
1 jajko, szpinak

Jak przyrządzić?

Smaż wolno mięso, zdejmij patelnię z gazu. Usmaż razem mięso, cebulę i pieczarki, dodaj szpinak (z solą i pieprzem wg uznania), dodaj ser zółty i fetę, aż uzyskasz w miarę jednolitą konsystencję.Ilość mięsa i innych składników możesz dostosować do swoich potrzeb!Posmaruj foremkę masłem. Włóż ciasto do formy, na to sos i przykryj ciastem. Piecz przez 25-35 min w 200 st. C.

Jak podawać?

Można podać na talerzu z dodatkiem np. pomidorów.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Autorinia

Ciasto szpinakowe (autor inia): Podobne przepisy

Ciasto szpinakowe (autor inia): wypróbuj również

Powiązane Tematy