Składniki:
1 kalafior,
2 pęczki kaperku,
4-5 ząbków czosnku,
majonez,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Pokroić kalafior (oczywiście surowy, aby nie było niedomówień) na drobne kawałki. Dodać dużo drobno posiekanego koperku. Czosnek wycisnąć lub bardzo drobno pokroić. Wymieszać wszystko z majonezem. Można doprawić.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia i ostry nóż
Uwagi:
Sałatka powinna "dać czadu" kubkom smakowym... ale cały w tym jej urok. Najlepiej nadaje się na imprezę grillową, choć u mnie króluje także na każdej uroczystości. Im więcej czosnku, tym lepiej. Czasami dodaję trochę jogurtu lub śmietany do majonezu, ale wtedy traci swoją moc :DSmacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Karola |