Czosnkowy kalafior

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kalafior,
2 pęczki kaperku,
4-5 ząbków czosnku,
majonez,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Pokroić kalafior (oczywiście surowy, aby nie było niedomówień) na drobne kawałki. Dodać dużo drobno posiekanego koperku. Czosnek wycisnąć lub bardzo drobno pokroić. Wymieszać wszystko z majonezem. Można doprawić.

Potrzebne przybory:

deska do krojenia i ostry nóż

Uwagi:

Sałatka powinna "dać czadu" kubkom smakowym... ale cały w tym jej urok. Najlepiej nadaje się na imprezę grillową, choć u mnie króluje także na każdej uroczystości. Im więcej czosnku, tym lepiej. Czasami dodaję trochę jogurtu lub śmietany do majonezu, ale wtedy traci swoją moc :DSmacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorKarola

Czosnkowy kalafior: Podobne przepisy

Czosnkowy kalafior: wypróbuj również

Powiązane Tematy